Μακρή Αθανασία

PETS

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Διεύθυνση: Λεωφόρος Πεντέλης 7, Χαλάνδρι
  • Τηλέφωνο: 210 6838820 - 6944334846
  • Fax:
  • E-mail: info@kentro-psychotherapeias.gr
  • Website: www.kentro-psychotherapeias.gr

Μακρή Αθανασία, Ψυχολόγος
MSc Κλινικής Ψυχολογίας,
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ειδικευμένη στην Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία

Το κέντρο προσφέρει:

Για το άτομο (συμβουλευτική, ψυχοθεραπεία)
Κάθε ένας από εμάς μπορεί να νιώσει την ανάγκη να ζητήσει βοήθεια από κάποιον για θέματα που μπορεί να εμφανιστούν στη ζωή του. Να θέλει να τα συζητήσει και να βοηθηθεί από έναν ειδικό. Μέσω της συμβουλευτικής μπορεί κανείς να λάβει υποστήριξη και να βοηθηθεί στο να επιλύσει τα θέματα που τον απασχολούν. Με την ψυχοθεραπεία μπορεί να ανακαλύψει πράγματα για τον εαυτό του και να βοηθηθεί στο να αναγνωρίσει γιατί σκέφτεται και συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο καθώς και τι μπορεί να κάνει για να αλλάξει.

Για την οικογένεια (συμβουλευτική των γονέων)
Η οικογένεια σαν σύστημα δρα και κάθε μέλος επηρεάζει και επηρεάζεται από τον άλλον. Στην οικογενειακή θεραπεία αναγνωρίζονται οι δυναμικές και όλα τα μέλη μπορούν με ενεργό ρόλο να βοηθηθούν στο να βελτιωθεί το σύστημα.

Για το παιδί (θεραπεία και διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών)
Τα παιδιά όπως και οι ενήλικες έχουν ανάγκη από στήριξη και για εξειδικευμένη υποστήριξη για τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Με την θεραπεία παιδιών μπορεί να αναγνωρίσει και να αλλάξει την συμπεριφορά του και να μπορέσει να χτίσει μια υγιή προσωπικότητα. Με την διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών γίνεται μια έγκυρη διάγνωση και δημιουργείται ένα πρόγραμμα για τις συγκεκριμένες δυσκολίες του κάθε παιδιού.

Ο όρος Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες αναφέρεται σε ανομοιογενείς δυσκολίες που είναι δυνατόν να επηρεάσουν την ανάγνωση, τη γραφή, την ορθογραφία, τα μαθηματικά, την κρίση και γενικότερα την ικανότητα του παιδιού για μάθηση. Δεν οφείλονται σε αρνητικούς ψυχοπεριβαλλοντικούς παράγοντες ή σε χαμηλή νοημοσύνη. Η Δυσλεξία είναι μια μαθησιακή δυσκολία, γεγονός που σημαίνει ότι εξαιτίας της καθυστερεί ή εμποδίζεται η εκμάθηση της γραφής και της ανάγνωσης από παιδιά που έχουν όλες τις ικανότητες και δυνατότητες για τις εργασίες αυτές.

Για ομάδες
Νομίζεις ότι είσαι ο μόνος που έχει αυτό το πρόβλημα; Με τις ομάδες γνωρίζεις και άλλους που έχουν τις ίδιες δυσκολίες με τις δικές σου και μαθαίνετε όλοι μαζί να τις αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόρμα Επικοινωνίας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:Ψυχολόγοι