Δάλλας Παναγιώτης

PETS

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Διεύθυνση: Ανατολής 35 (Πάτημα), Χαλάνδρι
  • Τηλέφωνο: 210 6392419 - 6977240634
  • Fax:
  • E-mail:
  • Website:

ΔΑΛΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ορθοπεδικός χειρουργός - Αθλητίατρος

Επ. Ορθοπεδικής Κλινικής Λευκού Σταυρού Πειραιά
Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ορθοπεδικής & Τραυματιολογίας

Αθλητικές κακώσεις
Στις αθλητικές κακώσεις περιλαμβάνονται: το αιμάτωμα, η θλάση, η εκδορά, το διάστρεμμα, η ρήξη συνδέσμου, το αίμαρθρο ,το ύδραρθρο και το εξάρθρημα προκειμένου, το κάταγμα, καθώς και οι επανειλημμένοι τραυματισμοί που οδηγούν σε άσηπτες φλεγμονές, γνωστές ως σύνδρομα καταπονήσεως ή υπερχρήσεως.

Αρθροσκόπηση γόνατος
Η αρθροσκόπηση γόνατος αποτελεί την εφαρμογή της τεχνικής της αρθροσκόπησης που επιτρέπει στον ορθοπαιδικό σας, να διαγνώσει και να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα διάφορες παθήσεις του γόνατος. Κατά την διάρκεια της αρθροσκόπησης εισάγονται στην άρθρωση κατάλληλα χειρουργικά εργαλεία μέσω 2 πολύ μικρών τομών, μήκους λίγων χιλιοστών. Με την βοήθεια μίας ειδικής κάμερας / οπτικής ίνας το εσωτερικό της άρθρωσης μεγενθύνεται και προβάλλεται σε μια οθόνη, κάτι που επιτρέπει στον χειρουργό να ανιχνεύσει με ακρίβεια παθολογικές καταστάσεις  και να παρέμβει άμεσα για την αποκατάστασή τους.

Ρήξη μηνίσκου
Η ρήξη μηνίσκου αποτελεί τη συχνότερη αιτία πόνου στο γόνατο. Η ρήξη μπορεί να είναι ολική ή μερική και χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: την τραυματική ρήξη και την εκφυλιστική ρήξη.Η θεραπεία της ρήξης του μηνίσκου δεν είναι πάντα χειρουργική.Η χειρουργική θεραπεία (αρθροσκόπηση) είναι απαραίτητη όταν τα συμπτώματα είναι έντονα, ο μηνίσκος μπλοκάρει το γόνατο και υπάρχει υποτροπιάζον ύδραρθρο.

Συνδεσμοπλαστική πρόσθιου χιαστού
Η ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου είναι μια σοβαρή βλάβη του γόνατος, καθώς έχουμε ρήξη ενός συνδέσμου που συμβάλει κατά πολύ στην σταθερότητα της άρθρωσης .  Η θεραπεία της ρήξης του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου σε άτομα με σταθερό γόνατο είναι η ενδυνάμωση των τετρακέφαλων, ενώ σε δραστήρια  άτομα και αθλητές, η αποκατάσταση γίνεται με συνδεσμοπλαστική πρόσθιου χιαστού συνδέσμου  αρθοσκοπικά,  με μοσχεύματα επιγονατιδικού τένοντα, ισχνού και ημιτενοντώδους ή συνθετικό μόσχευμα.

Αρθροσκόπηση ώμου
Οι περισσότερες παθήσεις του ώμου αντιμετωπίζονται πλέον αρθροσκοπικά και έτσι σπάνια χρειάζεται να γίνει ανοικτή επέμβαση για την πλειονότητα των παθήσεων του ώμου. Η Αρθροσκόπηση ώμου αποτελεί την εφαρμογή της τεχνικής της αρθροσκόπησης στην άρθρωση του ώμου. Μέσα από δύο ή περισσότερες οπές, ανάλογα με την πάθηση, εισάγονται στην άρθρωση το αρθροσκόπιο και τα απαραίτητα εργαλεία για την αποκατάσταση της βλάβης. Ειδικά σχεδιασμένα λεπτά εργαλεία και ειδικά υλικά (ράμματα, άγκυρες κτλ) τοποθετούνται υπό άμεση όραση για την επίλυση του προβλήματος του ασθενούς.

Συρραφή υπερακανθίου(στροφικού πετάλου) τένοντος ώμου
Οι ρήξεις του υπερακανθίου, μπορούν να ταξινομηθούν σε οξείες ή χρόνιες ή εκφυλιστικές, όσον αναφορά την αιτία του τραυματισμού και σε μερικές ή ολικές ανάλογα με την έκταση της βλάβης. Κατά βάση η θεραπεία των ρήξεων του στροφικού πετάλου είναι χειρουργική. Στόχος είναι η συρραφή των τενόντων  που έχουν υποστεί ρήξη για να επανέλθουν στην ανατομική τους θέση.

Κότσια
Πρόκειται για την δημιουργία κάλλου στη έσω πλευρά της  μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης του μεγάλου δακτύλου, με αποτέλεσμα την απόκλιση του μεγάλου δακτύλου προς τα έξω. Η θεραπεία είναι κατά βάση είναι χειρουργική. Αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός ότι για τη χειρουργική θεραπεία της συγκεκριμένης πάθησης έχουν καταγραφεί πάνω από 120 χειρουργικές τεχνικές, πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη  τεχνική που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις.

Ολικές αρθροπλαστικές
Α.Η επέμβαση για ολική αρθροπλαστική ισχίου συνήθως γίνεται σε ασθενείς που υποφέρουν από σοβαρή αρθροπάθεια ή άλλες πιο σπάνιες παθήσεις που προσβάλουν το ισχίο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης αφαιρείται η άρθρωση του ισχίου και αντικαθιστάται από τεχνητή άρθρωση.

Β. Ολική αρθροπλαστική γόνατος  είναι η επέμβαση αντικατάστασης της φθαρμένης/κατεστραμμένης  άρθρωσης του γόνατος  με μια τεχνητή άρθρωση που συνήθως αποτελείται από μέταλλο και πλαστικό. Η επέμβαση αυτή αποτελεί το τελικό στάδιο σε μια διαδικασία φθοράς από οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, μετατραυματική αρθρίτιδα και άλλες πιο σπάνιες αιτιολογίες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόρμα Επικοινωνίας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:Ορθοπεδικοί