Solo Gelato: για βραβευμένο παγωτό στο Χαλάνδρι

Solo Gelato: για βραβευμένο παγωτό στο Χαλάνδρι

Αν κάτι αγαπά ο Νίκος Χριστογεώργος, ο ιδιοκτήτης του Solo Gelato στο Χαλάνδρι, είναι το παγωτό. Ισως επειδή και οι πρώτες αναμνήσεις του έχουν γεύση παγωτού, όταν ως παιδί βοηθούσε στο καθάρισμα της παγωτομηχανής Frigo στην οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσαν ο πατέρας του και ο παππούς του στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Με ιστορία στην παραγωγή παγωτού και γλυκών από το 1951, στο ίδιο κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου, όπου χρησιμοποιήθηκε και η πρώτη ηλεκτρική παγωτομηχανή, το 2006 το ζαχαροπλαστείο μετατράπηκε σε gelateria. Το παγωτό συνδύασε τον ιταλικό τρόπο βιοτεχνικής παραγωγής (gelato artigianale, που δίνει έμφαση στη μικρή παραγωγή, στο χειροποίητο προϊόν, με λιγότερα λιπαρά, είναι φρέσκο και με γνήσια υλικά) με την ελληνική παράδοση.

Σημαντικό, επίσης, συστατικό της επιτυχίας είναι το γεγονός ότι το εργαστήριό τους βρίσκεται στο ίδιο σημείο και τα εδέσματα δεν μεταφέρονται από άλλο χώρο. Μάλιστα, το 2012 προϊόν τους κατέκτησε την πρώτη θέση σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό παγωτού, ξεπερνώντας ακόμη και τα ιταλικά. Άλλο προσόν, η κάθετη παραγωγή που έχουν εξασφαλίσει, ώστε όλα τα επιπλέον συστατικά των παγωτών τους να παράγονται από τους ίδιους.

Δημοφιλείς τους γεύσεις το φιστίκι Σικελίας, για το οποίο χρησιμοποιείται το περίφημο φιστίκι του Bronte αλλά και Αιγίνης κι όταν το δοκιμάζεις νιώθεις πραγματικά έντονη την αίσθηση του καλού ξηρού καρπού, το φουντούκι του Piemonte, η αυθεντική βανίλια Μαδαγασκάρης, η "σοκολάτα βενετσιάνα" με παλαιωμένο μαύρο ρούμι και κομμάτια σοκολάτας, αλλά και το καϊμάκι, με παραδοσιακή συνταγή του ’51 με μαστίχα και σαλέπι, αλλά προσαρμοσμένο στον τρόπο παρασκευής του italian gelato. Ακόμη, φτιάχνουν παγωτά χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το sorbet τους σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη και γάλα, από κακάο της εκλεπτυσμένης και ακριβής ποικιλίας Criollo από τη Βενεζουέλα.

Solo Gelato Ανδ. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι    210 6813622